Beneficiile medierii

Like_share_Castig_mare-e1441399409343 Medierea este un drept prevazut de lege  – Persoanele care au un conflict au dreptul, in temeiul art. 2 al.3) din Legea nr. 192/2006 de a-si solutiona disputele prin mediere.

E mai rapida Medierea poate fi programata rapid. Un proces in instanta poate dura luni sau ani. Cele mai multe medieri sunt finalizate în ore, zile sau saptamâni ocazional.

Se economisesc bani – Medierea este mult mai putin costisitoare decât procesele aflate pe rolul instantei de judecata. In cazul in care procesul s-a declansat, se poate recupera taxa de timbru daca litigiul va fi solutionat prin mediere, cu exceptia celor prevazute de lege.

Flexibila si Eleganta – Programarea sedintelor de mediere se face impreuna cu persoanele care urmeaza a fi mediate, spre deosebire de un proces, unde se primesc termene de judecata decise doar de instanta si de programul ei. Medierea este mai eleganta decat un proces in instanta, deoarece pe parcursul medierii partile sunt stimulate sa comunice astfel incat la final sa nu existe invinsi.

Nu ai nimic de pierdut!  În afara ca mediere este voluntara si confidentiala,  nu va pierdeti drepturile de a urmari procedurile judiciare sau de alta natura, în cazul în care conflictul dumneavoastra nu este rezolvat prin mediere.

Prin medierea detineti controlul asupra viitorului dvs.!  Mediatorul nu decide sau judeca cazul dumneavoastra. TU si celelalte parti luati deciziile si controlati orice acord sau decizie. 

Medierea pastreaza sau restabileste relatiile!  Când va aflati într-o disputa cu cineva, nu este de multe ori necesar ca acestea sa va dea în judecata. Conflictul poate aparea între oameni, însa relatiile trebuie sa fie mentinute. Cand relatiile sunt importante, medierea poate fi ideala. Se poate îmbunatati întelegerea fiecarei parti de cealalta parte, pentru a permite o mai buna comunicare, si face posibila gasirea unei solutii viabile.

Medierea este privata si va permite sa pastrati afacerea dumneavoastra pentru a va pastra intimitatea. In cazul în care conflictul ajunge pe rolul instantei judecatoresti anumite aspecte devin informatii publice, iar în unele cazuri, în functie in mass-media. În cazul în care intimitatea si necesitatea de a negocia fara interventia publica sunt importante pentru tine, medierea poate fi un mod inteligent pentru a rezolva problemele.

Medierea functioneaza pentru ca oamenii sunt mult mai determinati sa se angajeze sa respecte un acord pe care ei l-au creat. Chiar si în cazurile în care acordul nu a fost atins pe deplin, medierea ofera posibilitatea ca partile sa clarifice problemele si sa înteleaga unul pe altul.

Persoanele implicate intr-un proces au posibilitatea de a cere instantei suspendarea cauzei, daca au decis sa apeleze la mediere.

Medierea este mult mai putin riscanta decât procesul sau ignorarea conflictului!  Un avocat bun va va garanta succesul rareori, în instanta. Medierea poate oferi mai mult control al procesului si va creste sansele de a ajunge la o solutie.

Designed by mediereinfo .